Bliv frivillig

I RCYN værdsætter vi mangfoldighed, og derfor samarbejder vi med frivillige med mange forskellige baggrunde og kompetencer. Måske passer du lige ind i noget, som allerede er i gang; måske har du en ide til noget helt nyt? Det vigtigste er, at du vil være med til at udvikle og skabe rammerne for et ægte fællesskab med masser af energi. Vil du dét, vil du få det samme tilbage.

Vi arbejder med frivillighed i fx: Drengeklubben, Pigeklubben, IT-Lab, Lektiecaféen, Fodbold og Dans

 

Alle unge har brug for mange sociale kontakter for at udvikle deres kompetencer til at tage ansvar for deres liv. Som frivillig tilbyder du en masse inspiration, energi og erfaring fra verden udefra, som kan være med til at udvikle de unges syn på sig selv og deres rolle i fællesskabet. I RCYNs arbejde kan den professionelle indsats aldrig stå alene.

 

Hvis du vil vide mere om dine muligheder for at blive frivillig i RCYN, skal du kontakte Centerkoordinator Sakorn Sukijphitayanan på sakorn@kantara.dk

 

Sakorn inviterer dig herefter til et personligt møde, hvor du vil få en grundig introduktion til RCYN, og hvilke muligheder der er for dig. Her får du også lejlighed til at få svar på alle de spørgsmål, du måtte have. Herefter kan du beslutte om RCYN er noget for dig. 

 

Alle frivillige indgår en kontrakt med RCYN, som er en fast aftale om dine opgaver og omfanget af din indsats. Når du starter, vil du på de første vagter blive sat sammen med en erfaren frivillig eller en medarbejder. Herefter følger vi i fællesskab løbende op på dit arbejde, så du aldrig er alene med udfordringerne.  

 

 

Vil du være frivillig i Lektiecaféen eller IT-Lab?

At være lektiehjælper er et konkret frivilligt arbejde, som kan gøre en stor forskel for børn og unges mulighed for at klare de faglige udfordringer i skolen og på uddannelserne.

 

Det kræver ikke specielle kvalifikationer at blive lektiehjælper, men du skal selvfølgelig have faglige kompetencer, som kan opfylde de krav, der stilles i folkeskolen eller på ungdomsuddannelserne. Hvis du har kendskab eller kompetencer indenfor uddannelsesvejledning, er vi også meget interesserede i dét. De frivillige i IT-Lab har specifikke kompetencer DTP, billedbehandling, programmering, videoredigering eller anden kreativ brug af computere. 

 

De frivillige i Lektiecafeen og IT-Lab bør kunne komme en gang om ugen, så du lærer de unge at kende. Det er dog også muligt at lave en aftale om kun at være lektiehjælper hver anden uge. Lektiecaféen har åben fra kl. 16 - 19 fra mandag til torsdag, og en frivilligvagt der vil derfor være på tre timer i dette tidsrum.

 

Lektiecaféen drives i samarbejde med Red Barnet Ungdom. Du kan kontakte Jonathan eller Ivar, som er RBUs frivillige tovholdere i RCYNs lektiecafé på jonathan@redbarnetungdom.dk, mens IT-Lab ledes af Troels, som kan kontaktes på troels@kantara.dk